Máriatövis silymarin tartalma

A máriatövis virágjának belsejében található magok tartalmazzák a növény egyik kiemelkedő hatóanyagát, a silymarint, amely többféle jótékony hatással is rendelkezik. A máriatövis ennek a hatóanyagnak köszönheti egészségügyi előnyeit, többek között májvédő hatását is. 

Számos kutatás bizonyította már a máriatövis jótékony hatását különböző egészségi állapotokban, amelyet a növény elsősorban silymarin tartalmának köszönhet. A silymarin kiváló antioxidáns hatásokkal rendelkező hatóanyag, így hatékonyan támogatja a máj regenerálódási folyamatait. Emellett a silymarin más gyógyhatásokkal is rendelkezik. A következőkben részletesebben ismerhetjük meg a silymarin egészségvédő hatásait.

Silymarin tulajdonságai

- Jótékony szerep a mentális problémák kezelésében: A szilimarin idegvédő hatással rendelkezik, amelynek köszönhetően az oxidatív stressz és gyulladás kiváltott memóriavesztést képes megakadályozni. Kedvező hatást mutat a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór és az agyi infarktus kezelésében is.

- vércukorszint ingadozások kezelése: Klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a szilimarint rendszeresen fogyasztó betegek körében jelentősen csökkent a vércukorszint. Ezenkívül a szilimarinnak tulajdonítható antioxidáns és gyulladásgátló hatás csökkenti a diabétesz szövődményeinek - például az idegkárosodásnak - a rizikóját. 

- Csontproblémák megelőzése: A szilimarin jó és eredményes hatásokkal van a csontritkulás megelőzésében is. A csontritkulás az oszteoklasztok és oszteoblasztok aktivitási egyensúlyának felborulásából adódik. A szilimarin növeli az oszteoblasztok alkalikus foszfatáz enzimjének aktivitását és gátolja az oszteoklasztok tartarát-rezisztens savas foszfatáz enzimjének aktivitását.

- Daganatkezelés támogatása: A szilimarin antioxidáns hatásának köszönhetően daganatellenes hatásokkal is rendelkezik egyes tanulmányok alapján. 

- Akné kezelése: A máriatövis alkalmazásával, amely jótékony hatásait a szilimarin hatóanyagának köszönhet, jótékony hatást fejt ki a különféle bőrproblémák kezelésére is. Kutatások alapján kedvező biológiai adatok születtek a máriatövis használatánál olyan bőrproblémák kezelésének esetében, mint az akné.

Hol kapható?

Vitaking Máriatöviskivonat 500mg 80db kapszula

Vitaking Máriatövis kivonat 500mg 80db kapszula

A máriatövist régóta használják a népi gyógyászatban, a máj egészségének támogatására. A máj az egyik legfontosabb szervünk, rengeteg feladatot lát el. Jó működése az egész testre kihat és persze gyengesége is csak éppen ellenkező módon. A máriatövis gyógynövény segíti a máj megfelelő működését. Védi májunkat, illetve segíti a regenerálódását a rengeteg káros megterhelés után.

Ár: 2520 Ft
Megnézem

Máriatövis Fortekapszula 60 db (Dr.Chen)

Máriatövis Forte kapszula 60 db (Dr.Chen)

A máriatövis jótékony hatásának köszönhetően hatékony segítséget nyújthat  a máj és az epe egészségének megőrzésében, valamint a májszövet és a májsejtek regenerálódásában.

Ár: 3350 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1Máriatövis Extraktum 30 db

Interherb NAPI1 Máriatövis Extraktum 30 db

Az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres alkoholfogyasztás megterhelheti, fokozott működésre készteti a májat.

Ár: 2295 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

A Máriatövis hozzájárul a máj egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához. Támogatja az egészséges májműködést, a májszövet, illetve a májsejtek normál regenerációját, hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!