Máriatövis egészségre gyakorolt hatásai

Napjainkat a rohanó élet jellemzi, emellett számos kémiai anyaggal telített a világunk, amely egyre nagyobb terhet ró szervezetünkre. Így a méregtelenítés kulcsfontosságúvá vált életünkben. Érdemes különösebb panasz megjelenése nélkül is évente legalább kétszer méregteleníteni a szervezetünket. Hasonlóképpen, mint ahogy a tavaszi és őszi nagytakarításkor kitakarítjuk az otthonunkat, a szervezetünket is érdemes megtakarítani a káros méreganyagoktól. A méregtelenítés központjában pedig a máj áll, ezen szervünkön keresztül jut el minden étel, ital és szájon bevett gyógyszer is a véráramba, vagyis a májsejtek mérgező molekulák millióit közömbösítik nap mint nap. Ebben jelentenek hatalmas segítséget a májvédő növények. A máriatövis az egyik legismertebb és leghatékonyabb májvédő gyógynövény, amely kiváló segítség lehet a méregtelenítés során. A máriatövis legértékesebb része a bogáncsos virágzatban található apró magok, ezek tartalmazzák ugyanis a silymarin nevezetű hatóanyagot. 

Máriatövis gyógyhatásai, előnyei

- Többszörös májvédő növény: A máriatövis egyike a legrégebben ismert gyógynövényeinknek, évszázadok óta használják ugyanis a népi gyógyászatban. Kutatásokkal bizonyított, hogy képes a májat megvédeni a szintetikus anyagoktól, valamint az olyan természetes mérgek ellen is hatásos lehet, mint a gyilkos galóca toxinja. Ez a nagyszerű gyógynövény háromféle módon is képes védeni a májat. Az első és legfontosabb pont, hogy képes megelőzni a méreganyagok behatolását a szervezetbe, amelyet úgy képes elérni, hogy stabilizálja a és erősíti a májsejt membránokat. Másod soron hatékony antioxidáns révén semlegesíti a káros szabad gyököket. Harmadrészt a máriatövis hatóanyagainak köszönhetően elősegíti a fehérjeszintézist, ezáltal felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját és az elhalt sejtek lecserélését, valamint serkenti a májsejtek termelődését.

- Allergiák: A máj hatékony támogatása, például máriatövissel, segíthet az allergiás tünetek enyhítésében, mint a krónikus allergiás tünetek, de több vegyi anyagra való érzékenység esetén is. Ezen kívül a máriatövis hatásai a drogleszoktatásban is eredményesnek bizonyultak.

- Bőrproblémák: A máriatövis fogyasztása bőrbetegségek esetén is eredményes és hasznos lehet. A máriatövis hatásai között szerepel ugyanis az epe termelődésének fokozása a májban. A termelődött epe pedig képes eltávolítani a tesztoszteron melléktermékeket a székletürítés során, amelyek az aknét és a pattanásokat okozzák.

- Bélbetegségek: A máriatövis hatására fokozódó epetermelés előnyösen hat a belek, a végbél és az aranyér területeire is. Igazolható, hogy segítségével enyhül a székrekedés, valamint hatékony segítség lehet a Crohn-betegségek és más gyulladásos bélbetegségek enyhítésében. 

- Hormonegyensúly: A jól működő és tiszta máj a májban termelődő, vagy feldolgozott hormonok egyensúlyára is pozitív hatással van. Sok esetben megfigyelhető, hogy a prosztata-megnagyobbodás és a premenstruációs szindróma összefüggésbe hozható a májfunkciók rosszabbodásával. 

Hol kapható?

Vitaking Máriatöviskivonat 500mg 80db kapszula

Vitaking Máriatövis kivonat 500mg 80db kapszula

A máriatövist régóta használják a népi gyógyászatban, a máj egészségének támogatására. A máj az egyik legfontosabb szervünk, rengeteg feladatot lát el. Jó működése az egész testre kihat és persze gyengesége is csak éppen ellenkező módon. A máriatövis gyógynövény segíti a máj megfelelő működését. Védi májunkat, illetve segíti a regenerálódását a rengeteg káros megterhelés után.

Ár: 2520 Ft
Megnézem

Máriatövis Fortekapszula 60 db (Dr.Chen)

Máriatövis Forte kapszula 60 db (Dr.Chen)

A máriatövis jótékony hatásának köszönhetően hatékony segítséget nyújthat  a máj és az epe egészségének megőrzésében, valamint a májszövet és a májsejtek regenerálódásában.

Ár: 2825 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1Máriatövis Extraktum 30 db

Interherb NAPI1 Máriatövis Extraktum 30 db

Az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres alkoholfogyasztás megterhelheti, fokozott működésre készteti a májat.

Ár: 2195 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

A Máriatövis hozzájárul a máj egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához. Támogatja az egészséges májműködést, a májszövet, illetve a májsejtek normál regenerációját, hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!