A máj működése és a méregtelenítés

A méregtelenítés egy nagyon fontos folyamat a szervezet megfelelő működéséhez és az egészség megőrzéséhez, amely folyamat támogatásához ma már rendkívül hatékony termékeket találunk. A máriatövis termékek nagyszerű és igazán hatékony segítséget nyújtanak a méregtelenítő folyamatok részeként. Azonban mielőtt a máriatövist részletesebben megismerjük, részletesebben tekintsük át a máj, mint szervünk működését és vele együtt a méregtelenítés fontosságát. 

A máj működése, funkciója

A máj az emberi szervezet legnagyobb mirigyes szerkezetű hámszerve, amely a has jobb-felső negyedében helyezkedik el. A máj kulcsfontosságú a szervezet egyensúlyának fenntartásában, működése rendkívül összetett és egyben nélkülözhetetlen is az élethez. 

Szerepe:

 - fontos szerepet játszik a tápanyagok emésztésében, felszívódásában és feldolgozásában
 - nélkülözhetetlen a vércukorszint szabályozásában
 - valamint legfontosabb feladata a méregtelenítés - legyen szó belül keletkező, vagy kívülről bevitt anyagok esetén egyaránt.

Ezek mellett a máj létfontosságú anyagot termel a megfelelő hormonműködéshez, valamint a véralvadáshoz. 

A máj méregtelenítő funkciója

A méregtelenítés során a máj képes hatástalanítani a káros anyagcsere termékeket, valamint a kívülről bekerült toxinokat is. Ha ez a folyamat hiányzik, vagy nem működik megfelelően, akkor a sejteket számos ártalom érheti, a sejtek pusztulását és a szervezet károsodását is eredményezheti.

A máj és az emésztőrendszer

A máj felelős a táplálkozás során felvett tápanyagok felszívódásáért, majd ezt követően segíti a szénhidrátok, az aminosavak, a zsírok és a különféle vitaminok feldolgozását. Ez a szervünk termeli az epét is, amely a benne található epesavnak köszönhetően segíti a zsírok emésztését és felszívódását. Az epével együtt választódnak ki az anyagcsere során képződött különféle káros anyagok, valamint a toxinok is. 

A máj szerepe a véralvadásban

A véralvadási folyamat lelassulásával akár vérzékenység is kialakulhat, azonban a máj ennek a folyamatnak a megelőzésében is kulcsfontosságú szerepet tölt be. Ez a szerv termeli ugyanis a véralvadáshoz szükséges alvadási faktorokat. 

Végül fontos megemlíteni, hogy a máj termel számos szérumfehérjét, illetve albumint is, amelyek elsősorban a hormonokhoz kötődnek és segítik azok szállítását. Ezek a fehérjék szükségesek a szervezet egyensúlyának megőrzéséhez, ide értve a vízháztartást, az immunvédekezést és a különféle hormonhatásokat is.

A máj tehát egy rendkívül fontos szervünk, valamint a méregtelenítő funkciója elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, fenntartásához és helyreállításához egyaránt. Ezeknek a folyamatoknak a támogatására alkalmazható igazán hatékonyan a máriatövis termékek. 

Hol kapható?

Vitaking Máriatöviskivonat 500mg 80db kapszula

Vitaking Máriatövis kivonat 500mg 80db kapszula

A máriatövist régóta használják a népi gyógyászatban, a máj egészségének támogatására. A máj az egyik legfontosabb szervünk, rengeteg feladatot lát el. Jó működése az egész testre kihat és persze gyengesége is csak éppen ellenkező módon. A máriatövis gyógynövény segíti a máj megfelelő működését. Védi májunkat, illetve segíti a regenerálódását a rengeteg káros megterhelés után.

Ár: 2520 Ft
Megnézem

Máriatövis Fortekapszula 60 db (Dr.Chen)

Máriatövis Forte kapszula 60 db (Dr.Chen)

A máriatövis jótékony hatásának köszönhetően hatékony segítséget nyújthat  a máj és az epe egészségének megőrzésében, valamint a májszövet és a májsejtek regenerálódásában.

Ár: 3350 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1Máriatövis Extraktum 30 db

Interherb NAPI1 Máriatövis Extraktum 30 db

Az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres alkoholfogyasztás megterhelheti, fokozott működésre készteti a májat.

Ár: 2295 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

Interherb Napi1 Máriatövis Extraktum 60db

A Máriatövis hozzájárul a máj egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához. Támogatja az egészséges májműködést, a májszövet, illetve a májsejtek normál regenerációját, hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!